perjantai 6. heinäkuuta 2012

Tyynyjä, tyynyjä

Viimeisestä sisustusaiheisesta postauksesta on aikaa, joten nyt olisi sellainen tulossa. Olohuoneen sohville on syntynyt lisää tyynyjä ja taulutkin olemme viimein saaneet seinälle. Kovin montaa taulua meillä ei kyllä olekaan. Muuttaessamme tänne emme viitsineet laittaa pelkkää hääkuvaa tuolle aika pitkälle seinälle, joten odotimme pojan 1-vuotiskuvien valmistumista ja laitoimme ne sitten kaikki kerralla.Mikäköhän siinä on, että netistä on niin vaikea löytää virkatun tyynynpäällisen ohjeita? Tai ylipäätään mistään muualtakaan. Siis, jos haluaisi jotakin muuta kuin isoäidinneliöistä tehdyn tyynyn. Itse asiassa "virkattu tyyny" on yksi suosituimmista hakusanoista, joilla blogiini on tultu. Alla olevan virkatun tyynyn ohjetta voi minulta edelleen kysellä, niin laitan sähköpostilla. Moni sitä onkin pyytänyt ja olen sen mielelläni lähettänyt, kun ei noita ohjeita tosiaan helposti löydy. Pitsireunaisen virkatun tyynyn sain juuri valmiiksi. Siihen minulla ei valitettavasti ole ohjetta, enkä taida jaksaa sellaista ruveta väsäämään. Löysin tuon tyylisen tyynyn paikallisesta sisustuputiikista, otin kännykkäkameralla muutaman lähikuvan ja virkkasin tyynystä suurinpiirtein samanlaisen. Vähän hidasta homma oli, kun kuvakaan ei ollut mikään kovin hyvä, mutta ihan kiva siitä tuli. Kevättalvella kudoin alla oikealla olevan tyynyn Novitan Miamista. Malli on mukailtu Novitan sivuilta löytyvästä vauvan peiton ohjeesta

 

Tyynyjen virkkaus ja kutominen kun eivät ole sitä aivan nopeinta puuhaa, niin ompelin sohvien täytteiksi muutaman tyynyn hempeän vaaleanpunaisesta Tilda-kankaasta.  Aluksi ajattelin, että väri on liian haalea, mutta kyllä se vaaleanpunainen mukavasti erottuu tuolta valkoisen seasta.  Pitsireunaiset kangastyynyt ostin kaupasta, kun olivat niin edullisia. Syyspuhteeksi minulla on suunnitteilla palmikkokuvioinen kudottu tyynynpäällinen. Jos jollakulla on nätti ohje palmikkotyynyyn tiedossa, niin otan mielelläni vastaan, vaikka syksyyn onkin vielä pitkä, pitkä aika. :)

Ikean Klippan-sohvasta olisi tarkoitus päästä eroon mahdollisimman pian, tai heti kun saamme tilalle uuden. Ostimme keväällä huutokaupasta ihanan sivustavedettävän penkin, joka täytyisi maalata valkoiseksi (nyt se on punainen) ja tuoda tuohon taulujen alle. Toinen sohvamme pääsisi sitten  ikkunaseinälle.Tällaista tällä kertaa. Nyt viikonlopun viettoon!

Oikein aurinkoista ja ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Nuo virkatut tyynysi ovat aivan mahtavia, niin kauniita. Kauniin vaalea olohuone, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :) Vaalea on kyllä hyvä, kun siihen on niin helppo lisätä vähän väriä tyynyillä ja muilla tekstiileillä, jos haluaa vaihtelua.

   Poista
 2. Ihania tyynyjä! Tosi mukava, kun jaksat virkata tyynynpäällisiä. Minä en ole vielä löytänyt virkkauksen maailmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kannattaa ehdottomasti tutustua virkkaamiseen, se koukuttaa aika nopeasti ;)

   Poista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...