perjantai 9. tammikuuta 2015

Ajatuksia uudesta vuodesta

Hengissä ollaan, vaikka blogin joululoma onkin kestänyt useamman viikon. :) Joulun vietimme rennosti sukulaisten parissa, mutta jo loppuvuodesta palasimme takaisin kotiin ja arkeen. Mies piti joulunpyhien jälkeen talvilomiaan ja käytti ne hyvin kiitettävästi talolla ahertaen. Tämä alkuvuosi onkin nyt hyvin kiireistä aikaa, kun olemme sopineet muurarin tulosta puolen kuun jälkeen. Siihen mennessä täytyy olla villat puhallettuna ja ennen kuin villojen puhallus on mahdollista, on vielä monenmoista hommaa. Tehtävälista onneksi lyhenee päivä päivältä, mutta sunnuntaitkin ovat välillä kyllä muuttuneet työpäiviksi, jotta kaikki saadaan ajoissa valmiiksi. Reilun viikon päästä pitäisi onneksi villojen olla lattiassa ja mieskin saa ehkä viettää muutaman lepoillan meidän kanssamme kotona.

 Tämä vuosi tulee kyllä olemaan monellakin tavalla hyvin ainutlaatuinen meidän elämässämme. Saamme toivottavasti vihdoin kauan haaveilemamme talon siihen kuntoon, että pääsemme muuttamaan alakertaan. Saamme olla jälleen koko perhe illat saman katon alla, vaikka rakentaminen jatkuukin. Lasten ei tarvitse joka päivä heiluttaa isille, kun tämä lähtee meidän kotia rakentamaan. Eikä heidän tarvitse joka välissä kysellä, missä isi on ja saada aina vastaukseksi töissä, talolla tai rautakaupassa. 

 
   Ainutlaatuista ja niin ihanaa on myös uuden perheenjäsenen syntyminen keväällä. Vauva saa nyt tyytyä asumaan ensimmäiset kuukautensa nykyisessä asunnossamme, vaikka kovasti oli toiveissa, että pääsisimme muuttamaan ennen uutta tulokasta. Olen jo kerännyt ja pessyt meidän tyttösen vanhat vaatteet koossa 50-74, koska ne lähtevät ensi viikolla kirpputorille. Fiksuimmat ehkä jo päättelivät, kumpaa sukupuolta meille on luvattu. Minä kun en ole koskaan oikein osannut pitää näitä iloisia asioita salaisuutena. :)

Pojan paita Pomp de Lux.

Seuraavaa puolta vuotta odotan vähän kauhuissani, mutta myös innokkaan jännittynein mielin. Tämä raksalesken arki ei kyllä ole mitään ihanaa, varsinkin, kun sitä on kestänyt jo yli 1,5 vuotta. Päivääkään en enää jaksaisi, mutta silti jaksan, kun on pakko. Onneksi tässä kevään mittaan on monia mukavia juttuja, joita odottaa: lasten synttärit, vauvan syntymä ja kesän tulo. Ja sitten jonakin kauniina päivänä muutto omaan kotiin.
  Bloginkin päänmenoksi olen jotakin uutta suunnitellut. Jo pidemmän aikaa on tuo blogin nimi tuntunut tosi hölmöltä, eihän se kuvaa blogiani ollenkaan. Olenkin miettinyt, että kunhan pääsemme uuteen kotiin, niin blogin nimi menee vaihtoon. Blogin osoite pysyy samana, koska haluan vanhojen postausten säilyvän, mutta bannerin nimi tulee mitä luultavimmin vaihtumaan vähän osuvammaksi. Uusi nimi on ollut jo pitkään tiedossa, katsotaan, tuntuuko se edelleen hyvältä sitten, kun vaihto tulee ajankohtaiseksi.

Muuten blogi pysyy varmasti hyvin samanlaisena, kuin ennenkin. Postailen silloin, kun jaksan ja ehdin, ja kun sopivia aiheita tulee vastaan. Tässä kevään mittaan rakennuspostauksia tulee toivottavasti tiheämpään tahtiin ja muuton jälkeen saa taas kuvailla sisustustakin enemmän (ja pyytää teiltä hyviä vinkkejä sisustuksen pulmakohtiin). Varmaan tästä raskaudestakin saisi jonkun postauksen aikaiseksi ja tietenkin sitten vauvasta, kun sen aika on. Käsityöt ovat tämän raskauden tuoman väsymyksen takia jääneet aivan minimiin. Toivon todella, että kevät tuo taas uuden käsityöinnostuksen tullessaan.

Tytön paita ja housut Pomp de Lux.
 

Postauksen kuvat eivät nyt liity tekstiin oikein mitenkään, mutta hällä väliä! En ole saanut aikaiseksi mitään hienoja kollaaseja viime vuodesta, eikä noita joulukuviakaan enää tänne viitsi laitella. Niinpä kuvituksena lasten touhuiluja uusien joululahjojen parissa tällä viikolla.


Kiitos teille ihanille ja uskollisille lukijoille viime vuodesta ja toivottavasti viihdytte matkassa myös tämän uuden vuoden! Tervetuloa myös teille lukuisille uusille lukijoille! <3


20 kommenttia:

 1. Teillä onkin tiedossa kaikkea mukavaa tulevaisuudessa <3 Isoja juttuja :)
  Tuollaisessa rakennushommassa on varmasti tarvittu kärsivällisyyttä ja uskoa tulevaan! Varmasti vahvistaa parisuhdetta ja perhettä vielä enemmän, vaikka rankkaa välillä onkin!
  Tsemppiä tulevaan ja mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa alkanutta vuotta teidän perheelle! Tsemppiä kodin rakentamiseen, kyllä on sitten ihana muuttaa ikiomaan kotiin kun on ensin joutuut näkemään vaivaa sen eteen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanni! Muutto tosiaan tuntuu varmaan aivan upealta, kun on kodin eteen tehty niin kovasti työtä :)

   Poista
 3. Kyllä tää elämä tästä! Kaikki on vain vaihetta, raskas ja väsyttävä vaihekin. Tsemppiä eloon :)

  VastaaPoista
 4. Oikein ihanaa uutta vuotta teille, Maria ja perhe! Voi, te olette kyllä reippaita koko perhe ja jaksaneet noin suuria asioita, rakentaminen pienten lasten perheessä on taatusti raskasta aikaa koko perheelle, osaan vain kuvitella. Toivottavasti raskausväsymys on jo helpottanut! Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 5. Hyvää alkanutta vuotta! Toivottavasti talolla jaksetaan ahkeroida samoin kuin siellä lasten kanssa.

  VastaaPoista
 6. Voimia kevääseen! Jaksaminenkin palkitaan ajallaan, kun saat vauvan kanssa nauttia omasta kauniista kodista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Onneksi odottaa tuplapalkinto, vauva ja oma talo :)

   Poista
 7. Ihanalta kuulostaa alkanut vuosi. Paljon mukavaa tiedossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä vuosi tuo kyllä tullessaan paljon ihania asioita :)

   Poista
 8. Teillä ei tule olemaan ainakaan tylsä kevätkausi ;) Itsekkin tykkään, että on kaikkia kivoja juttuja mitä odottaa, niiden avulla jaksaa sitä (välillä) uuvuttavaakin arkea paremmin. Onnellisia hetkiä sinne ja kaikkea hyvää tälle uudelle vuodelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Eerika! Onneksi on kevät, joka tuo tullessaan valoa ja virtaa :)

   Poista
 9. Voimia ja jaksamista remontointiin koko perheelle ja mukavaa uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa ja onnellista raskausaikaa kaiken tohinan keskellä <3

  VastaaPoista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...