torstai 14. heinäkuuta 2016

Seinäjoen Asuntomessujen upea oheiskohde

Asuntomessut ovat täällä Seinäjoella täydessä vauhdissa. Varsinaiselle messualueelle emme ole vielä ehtineet, mutta maanantaina piipahdimme koko perhe asuntomessujen toisessa oheiskohteessa, Widgrenin talolla Kitinojan perinnekylässä. Widgrenin talo on auki joka päivä klo 10-18 koko messujen ajan ja sinne on vapaa pääsy. Paljastukoon nyt teillekin, että meidän talomme on myös kyseisessä perinnekylässä aivan oheiskohteen naapurissa. Perinnetontteja on vielä useita vapaana, joten jos vanhan pohjalaistalon siirtäminen tai uuden perinteisen pohjalaistalon rakentaminen kiinnostaa, niin kannattaa tulla katsastamaan Kitinojan kauniit peltotontit! :)  Lisää tietoa aiheesta löydät täältä.


Talo on yli 100 vuotta vanha paritupa ja se on siirretty Närpiöstä.
 Jos talo on upea ilmestys ulkoa, niin sitä se on myös sisältä. Sisälle astuessa voisi luulla tulleensa museoon, niin tarkkaan on jokaisessa yksityiskohdassa mukailtu vanhaa tyyliä. Autenttisesta vanhasta tyylistä huolimatta - tai ehkäpä juuri sen takia - tunnelma on kotoisan viihtyisä. Silmä lepää kauniita vanhoja huonekaluja, yhteen sointuvia värisävyjä sekä seinien sabluuna- ja roiskemaalauksia katsellessa.
 Widgrenin talo on ehdottomasti näkemisen arvoinen kokemus. Jos et jostakin syystä pääse paikan päälle, niin taloon voit tutustua myös perheen äidin blogissa italianpunainenparitupa.blogspot.fiTalon lähellä on messujen ajan Riihikahvila, joka on avoinna päivittäin klo 12-18.
 Vielä olisi muutama päivä aikaa osallistua edellisen postauksen arvontaan, jossa voit voittaa Ähtäri Zoon ja Kotieläintilan pääsyliput! Arvontaan pääset tästä. :)

6 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää! Melkein ennemmin kiertelisin katsomassa näitä vanhoja / vanhan tyylisiä taloja kuin uusia messukohteita ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama täällä! Oma mieltymys kun on vanhassa tyylissä, niin modernit talot eivät niin innosta. Mutta mukava olisi silti kiertää myös asuntomessualue ja saada näin miehen kanssa hetki vapaata kahdestaan, kun ei tuo matkakaan ole tänä vuonna pitkä :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia olet ottanut, niistä välittyy talon ihana tunnelma ja näkee että talo on tehty huolella ja ajatuksen kanssa. :) olenkin seurannut teidän molempien blogeja pitkään, mutta tämä perinnekylä tuli ihan uutena(en tidä oletko koskaan siitä maininnut, voi olla, mutta on mennyt itellä ohi. Mielenkiintoinen hanke ja toivotaan, että moni innostuu ja saatte sinne jokaisen tontin täyteen :), sittenhän se alue on ihan nähtävyys ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole aiemmin kertonut blogissa, että talomme on perinnekylässä. Olen halunnut pitää vähän matalaa profiilia täällä blogimaailmassa, etteivät kaikki tunnista ja tiedä talomme sijaintia. Nyt oli kuitenkin aika se paljastaa, kun monet tuolla perinnekylässä messujen aikana käyvät ja saattavat tunnistaa talomme. :) Olisi tosiaan hienoa, jos perinnekylän kaikki tontit täyttyisivät pikku hiljaa! :)

   Poista
 3. Asuntomessulla poikettiin täältä Satakunnasta. Tämä teidän naapuri oli kyllä messujen kaunein kohde! Samalla kyllä ihastelimme teidän komeaa taloa ja höpötimme, että tuonne nyt vasta päästä pitäisi. Onneksi löysin blogisi ja näin pääsen kurkkaamaan teille.Kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit blogini Tarja! Vaikken ole messuilla vielä käynytkään, niin uskon kyllä, että naapuritalomme on kaunein kohde. Jos tykkää vanhoista taloista ja tyylistä enemmän kuin modernista, niin harvemmin tuolla asuntomessuilla on mitään ihmeellistä nähtävää. Vaikka kiva sielläkin on silti käydä. :) Meidänkin talon oli tarkoitus olla oheiskohteena, mutta jo keväällä kävi selväksi että emme ehdi saada sitä valmiiksi messuihin mennessä. Onneksi blogin kautta onnistuu virtuaalivierailu kodissamme. Kuvia lisäilen tasaiseen tahtiin. :)

   Poista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...