keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Synttäreitä

Vietimme sunnuntaina lasten yhteisiä synttäreitä. Paikalla olivat mummut, papat, tädit, sedät ja serkut sekä muutama muu sukulainen. :) Jännitin vähän, kuinka jaksan tässä vaiheessa raskautta järjestellä juhlia, mutta kaikki meni tosi hyvin ja äitini tuli onneksi auttelemaan siivoiluissa. Juhlat olivat kaikenkaikkiaan onnistuneet ja mukava oli taasen nähdä kaikki läheiset saman katon alla.


Jälleen kerran hoidin tarjoilupuolen pääosin takuuvarmoilla, tutuilla ja turvallisilla, leipomuksilla. Leivoin porkkanakakkua, mansikkakermakakkua, kinkkupiirakkaa sekä tonnikalatuorejuustoleipiä. Kokeilin minä yhtä uuttakin reseptiä; tein ensimmäistä kertaa Kinderpiirakkaa. Olihan se makoisaa ja ihmeen hyvin onnistui tuo marmorointikin. Mitään sen kummempaa teemaa ei juhlissa ollut. Mitä nyt katossa ja kakuissa oli Tilda-viirinauhoja koristeina. 

Lapset saivat jälleen todella mieluisia lahjoja ja niistä riittää iloa pitkäksi aikaa. Tyttö nukkuu saamansa Sylvanian familys -vauvapupun kanssa ja uloskin se pitää saada haalarin taskuun. Pupua kutsutaan tietenkin meidän tulevan vauvan nimellä, sillä onhan meillä jo ennestään isi- ja äitipupu sekä tyttö- ja poikapupu. Meidän pienestä vauvelista on tullut reipas 2-vuotias tyttönen, jonka sanavarasto ja oma tahto huimaa välillä äidin päätä. Sen verran innoissaan tyttö hoitaa pupu- ja nukkevauvojaan, että eiköhän hänestä hyvä isosisko ja äidin pikku apulainen tule uutta vauvaakin hoidettaessa. Poika taas on elementissään rakentaessaan jotakin vaihe vaiheelta ohjeiden mukaan. Kärsivällisyyttä ja keskittymiskykyä riittää vaikka muille jakaa, kun on kyseessä joku uudelleen rakennettava ja purettava härveli.

4-vuotias "insinöörinalku" uuden junansa kimpussa.


Mukavaa viikon jatkoa!


12 kommenttia:

 1. Herkullinen synttäripöytä! :) Mukavaa loppuviikkoa myös sinne!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut sankareille! Upeat tarjottavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Red Dragon! :) Yllättävän näyttävän kahvipöydän sitä saa vähemmälläkin vaivalla :)

   Poista
 3. Mukavan näköiset synttärijuhlat teillä ja herkullisen näköiset tarjottavat! Ei sitä aina tarvi olla mitään teemaa, kiva vaan kun jotkut viettävät vielä niitä "perinteisempiä" synttärijuhlia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Näin on! Lapset varmaan tykkäisivät jostakin "kunnon teemasta", mutta vielä onneksi kelpuuttavat nämä äidin viirit ja pastellivärit. :)

   Poista
 4. Kauniit tarjoilut. Tuo suklaamunakakkukin niin upea kaikessa yksinkertaisuudessaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Poika olisi halunnut kakkunsa päälle jonkun Martin tai muun auton, niin kuin parina viime vuotena, mutta kun ehdotin noita herkullisia suklaamunia, niin eipä tarvinnut poikaa suostutella :)

   Poista
 5. Suloisia tarjottavia ja kuvien perusteella myös herkullisia! Onnittelut sinne päivänsankarille :)

  VastaaPoista
 6. Löysinpä tänne Koti Marjamaalla sivulta. Kauniita juttuja sinulla täällä ja myös kauniilla kuvilla :) jäänpä seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Tervetuloa seurailemaan blogiani! :)

   Poista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...