perjantai 19. helmikuuta 2016

Tapetti-ihastuksia


Sain viimein aikaiseksi tilata joitakin tapettinäytteitä Tapettitehdas Pihlgren & Ritolalta. Nämä ovat kyllä livenä vielä kauniimpia kuin tietokoneen ruudulta katsottuna! Laittaisin mielelläni tapettia vaikka joka huoneeseen, niin ihania nämä vanhat paperitapetit ovat. Meillä on kuitenkin niin kauniit piilutut hirsiseinät alakerrassa, että ei olisi mitään järkeä niitä peittää. Yläkerrassa saan onneksi valita tapetteja useampaankin seinään. 

Vaikka yläkerran tapetointi ei ole vielä hetkeen ajankohtaista, niin tokihan sitä saa jo suunnitella, jos mieli tekee. Tytön huonetta olen mietiskellyt jo reilu vuosi sitten postauksessa ja tapettinäytteen saatuani olen entistä vakuuttuneempi siitä, että vaaleanpunainen Juhannusruusu on juuri sopiva tapetti tytölle. Aiemmassa postauksessa kerroin, että vierastan vihreää väriä. Jotakin on tapahtunut vuoden aikana, sillä nykyään tykkään tietyn sävyisistä vihreistä sisustuksessa ja meillä on suunnitelmissa laittaa sitä vähän muuallekin. Yläkerran makuuhuoneiden hirret käsittelemme luultavasta vaaleiksi ja tapettia tulee siis aina yhdelle väliseinälle.


 Yksi tapettisuosikeistani on jo pitkään ollut Lukko. Siitä ei saa kunnon kuvaa pienestä tapettinäytteestä, mutta googlaamalla löytyy kauniita sisustuskuvia tuosta tapetista. Tapetti on aika suosittu, mitä en kyllä yhtään ihmettele. Mietin tätä jopa kahteen yläkerran huoneeseen eri värisenä. Poikien huoneisiin siis. Kun saamme yläkerran asumiskuntoon, niin siirrymme kaikki nukkumaan sinne ainakin siihen saakka, kun lapset vähän kasvavat. Toinen poikien huoneista olisi sitten aikuisten makuuhuoneena. Lukkoa pyysin kolmessa eri värissä ja näistä huomaa parhaiten, miten erilaiselta värit näyttävät luonnossa ja näytöltä katsottuna. Värit ovat vasemalta oikealle harmaa-valkoinen, sininen ja harmaa-beige. Varsinkin tuo harmaa-beige näyttää minusta aivan eri väriseltä kuin P&R:n sivuilla.


Uusi ihastukseni on kaunis kelta-vihreä Niittyleinikki-tapetti. Keltainen ja vihreä ovat värejä, joista en ole pitänyt yli kymmeneen vuoteen, mutta tämän pohjalaistalon rakentamisen myötä on värimaailmani kummasti avartunut. Niittyleinikkiä mietin tällä hetkellä yläkerran työhuoneeseen. Harmaata Oratuomea laitamme luultavasti yläkerran aulan ainoalle pystyrunkoiselle väliseinälle. Toisaalta minua houkuttaisi kyllä laittaa tuota Niittyleinikkiä aulaan ja Oratuomi voisi sitten päätyä Lukon sijasta toisen pojan huoneeseen. Katsotaan, katsotaan!


Sini-valkoista Aita tapettia en ole aiemmin edes huomannut. Se on kovin kaunis tapetti, mutta sinistä väriä en osaisi laittaa muualle kuin poikien huoneisiin ja tuota hempeää Aitaa en oikein osaisi kuvitella lasten huoneeseen, joten se jää varmasti käyttämättä.


Sitten on vielä tämä ruusuinen Isoäidin aikaan -tapetti, joka on ainut oikeasti ajankohtainen tapetti tällä hetkellä. Tätä tapettia olen alusta saakka suunnitellut alakerran vessaan ja se on siis ainoa tapetti, jota alakertaan on tulossa, sillä kuistin ja kodinhoitohuoneen pystyrunkoisiin seiniin päätimme laittaa helmipaneelia. Tästä näet aiemman postauksen, jossa mietin alakerran vessan tapetteja ja värejä. Ja täältä voit katsoa, millainen patakaappi meillä tulee vessan allaskaapiksi. Vessan kaikille seinille tulee korkea puolipaneeli ja sen yläpuolelle tuota Isoäidin aikaan -tapettia. Mietimme, että puolipaneelin väriksi voisi ehkä tulla sama, hieman siniseen vivahtava, harmaa, kuin tapetin koukerot ovat. Allaskaappi olisi sitten valkoinen. Vai olisiko toisin päin kenties parempi? Sitä sopii miettiä.Iloista viikinloppua!

 

8 kommenttia:

 1. Aivan ihania tapetteja!! Minä tykkäisin tapeteista, mutta ei toimi meillä.. Pariin vuokra-asuntoon tapetit vaihtaneina päätimme että tähän omaan emme tapetteja laita ennen kuin lapset on isompia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Voin kyllä kuvitella, ettei meilläkään tapetit ihan priimakunnossa pysy, kun lapset ovat pieniä, mutta toivotaan, etteivät nyt aivan pilalle mene kuitenkaan.

   Poista
 2. Nämä on niin ihania! Meillekin on tuo harmaa lukko tulossa jossain vaiheessa ja ehkä juhannusruusukin (eri värissä). Sininen lukko on jo yläkerrassa ja oon ollut kyllä tosi tyytyväinen siihen.
  Kyllä teidän kodista tulee vaan niin kaunis ♥!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit!:) Muistelinkin, että teillä on tuota Lukkoa. Se on sinisenä tosi kaunis, kun vain uskaltaisin sitä pojan huoneeseen laittaa. Pelkään, että vaaleansininen kukkatapetti on turhan hempeää hänen mielestään sitten jossain teini-iässä. Harmaa voisi vielä mennä ;)

   Poista
 3. Mullapa ei ole käynyt edes mielessä, että kotiinkin voisi tilata näytteitä! :O Täytyy tehdä niin! Mullakin alkaa nimittäin piakkoin tapettivalinnat, alakertaan ei taida tulla mutta ylös makkareihin haluaisin kanssa. Muistinpa tässä samaan syssyyn, että sulta oli tullut sähköpostia, koitan muistaa tänään vastata! :D Vauvan laskettuaika on tullut ja mennyt, eikä toi muistipuoli oikein enää toimi... ;) Toi Lukko on kyllä minustakin tosi kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tuolta Pilhgren&Ritolalta saa tapettinäytteitä kotiin. Muista firmoista ei ole kokemusta. Joo, pistin mailia.:) Toivottavasti teidän ei tarvi enää kovin kauaa odotelle pientä! Tsemppiä koitokseen! <3

   Poista
 4. Philgren&Ritolan tapetit ovat niin kauniita! Ihania vaihtoehtoja olet suunnitellut eri huoneisiin laitettaviksi. Jos ikuinen haaveemme vanhasta hirsitalosta käy joskus toteen, sinne olemme suunnitelleet jo tapetitkin valmiiksi :) Tuota oratuomea olen ihastellut jo kauan <3 Niittyleinikki näyttää kyllä mukavan raikkaalta vaihtoehdolta, samoin tuo juhannusruusu. Teillä tulee olemaan niin tavattoman kaunis koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)Toivottavasti sinäkin pääset toteuttamaan haavettasi jonakin päivänä! :)

   Poista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...