maanantai 17. helmikuuta 2014

Minttusuklaakakku

Alkuun tervetulotoivotukset uusille lukijoille! Tervetuloa! :)

Meillä oli eilen ilo saada ystäväperhe meille kyläilemään. Olemme 
hävettävän laiskoja kutsumaan vieraita, joten paljon useammin pitäisi kyllä 
pyytää ystäviä kylään. Tämä elämäntilanne nyt vain on tämä, ettei mies 
ole kuin sunnuntaisin kotona raksakiireiden takia ja minä en oikein 
jaksa panostaa tuohon siivoamiseen, joten mahdollisuudet vieraiden 
kutsumiseen ovat vähän huonot. Nyt onneksi mies teki suuren osan 
siivouksesta ja minä hoidin sitten syömispuolen. Näin saimme kodin 
siihen kuntoon, ettei tarvinnut mennä paniikkiin ovikellon soidessa. ;)

 Ystävänpäivä oli juuri ja muistin, etten ole vielä kokeillut Ikeasta 
ostamaani sievää sydänvuokaa, joten päätin tehdä kakun siihen. 
Minun on jo pitkään pitänyt kokeilla Pipareista pitsikakkuun -kirjan 
herkullisen näköistä kakkureseptiä ja nyt oli siihen sopiva hetki.

Kuorrutus hieman levisi :D
 

Kun on kyse reseptistä, johon tarvitaan suklaata, niin minulle käy aina 
vähän hassusti. Nytkin ostin Maraboun minttukrokanttisuklaalevyn jo yli 
viikko sitten kaappiin. Niinhän siinä sitten kävi, että levy hävisi kummasti 
johonkin (vain käärepaperit jäivät) ja minun piti ostaa vielä toinen ja 
valehtelematta kolmaskin samanlainen kadonneiden tilalle, ennen kuin 
oli aika leipoa tuo kakku. Mies jos lukee tämän, niin pyörtyy takuulla. Hän 
on niitä kummajaisia, jotka syövät yhden palan suklaata ja ovat tyytyväisiä. 
Itse erehdyn toisinaan ostamaan suklaalevyjä juurikin "leivontaa" varten, 
vaikka tiedän jo ostohetkellä aika varmasti, että tulen sen levyn sieltä kaapin 
kätköistä syömään ennen, kuin ehdin siitä mitään leipomaan. Kuulemani 
perusteella en onneksi ole ainut naisihminen, jolle tapaa näin käymään.



Mehevä minttusuklaakakku 

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
3rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl maitoa
150g sulatettua voita
1,5dl Marianne-karkkimurskaa

kostutusliemi:
1dl vettä
1rkl sokeria 
2 tippaa minttuaromia

kuorrutus:
3/4dl kuohukermaa
150g minttusuklaata

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. 
Lisää maito, sulatettu rasva ja karkkirouhe, sekoita taikina tasaiseksi. 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 
uunin alimmalla tasolla noin 40-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista. 
Pyyhi vuoka talouspaperilla ja laita kakku takaisin vuokaan. 

Valmista kostutusliemi kiehauttamalla vesi ja sokeri. Voit halutessasi 
maustaa sen minttuaromilla. Anna lieman jäähtyä. Kostuta lämmin 
kakku liemellä ja peitä vuoka foliolla. Kun kakku on jäähtynyt, 
nosta se vuorokaudeksi kylmään mehevöitymään.

Valmista kuorrutus laittamalla kerma kattilaan, lisää joukkoon 
paloiteltu minttusuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut, varo suklaan 
palamista. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle tasaisesti ja anna sen 
valua myös reunoille. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Resepti Ulla Svenskin leivontakirjasta Pipareista pitsikakkuun. 


Itseltä loppui usko ja laitoin kostutusliemestä vain noin puolet. Tuntui, 
että kakusta olisi tullut aivan liian kostea, jos olisi koko desin laittanut. 
Kakku oli näinkin aivan huippu hyvää, mutta luulen, ettei tuo koko määrä 
olisi suinkaan liikaa ollut. Tätä kakkua teen ihan varmasti toistekin ja 
silloin uskaltaudun noudattamaan ohjetta tässäkin kohtaa. :)
 


Mukavaa alkanutta viikkoa! 


7 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku! Mulle käy muuten aika usein juuri samalla lailla noiden suklaiden kanssa… ei ne vaan siellä kaapissa säily jos ei heti leivo ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit, oli kyllä herkullista! :) On se tosiaan kumma, kun suklaat häviää sieltä kaapista ;)

      Poista
  2. Nam!! meilläkin on kerran jos toisenkin käynyt tuo että ne "leivontasuklaat" on kadonnut sieltä kaapista ennen aikojaan;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtalotovereita näyttää olevan enemmänkin :D Meillä jopa tumma suklaa, josta en edes tykkää, häviää joskus. Tosin hitaammin, kuin muut suklaat :D

      Poista
  3. Aijai, näköaisti herätti makumuistin. Yhtä ihanan makuinen kakku kuin mitä on näköinenkin :) Kiitän, kumarran ja yritän täällä pysyä lujana, eli olla ostamatta omaan kaappiin leivontasuklaita ;)

    VastaaPoista
  4. Kadehdin miestäsi, kunpa itsekin olisin tyytyväinen yhden suklaapalan jälkeen! Ja tuo kakku on kyllä houkuttelevan näköinen.

    VastaaPoista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...