perjantai 25. toukokuuta 2012

Neulatyyny

Blogini on päivittynyt viime aikoina aika harvakseltaan. Poika on ollut sunnuntaista lähtien sairaana, me miehen kanssa kärsimme kamalasta siitepölyallergiasta ja muutenkin viikko on tuonut tullessaan yllättäviä asioita, joten on ollut hieman muuta ajateltavaa. Päätin tosin jo blogin aloittaessani, etten todellakaan päivitä sitä joka päivä, vaan korkeintaan kaksi tai kolme kertaa viikossa. En halua käyttää vain koneella sitä vähäistä omaa aikaa, mikä minulla on pojan nukkuessa päiväunia. Sinä aikana kun pitäisi ehtiä tehdä paljon muutakin. Illalla pojan nukkuessa on taas mukava olla edes pieni hetki kahdestaan miehen kanssa ennen nukkumaan menoa. Joka tapauksessa blogiin tulee uusia postauksia aina ennemmin tai myöhemmin. :)

Minun on jo pitkään pitänyt tehdä itselleni neulatyyny helpottamaan ompeluhommia. Mutta kun se ompelukoneeseen tarttuminen on aina niin vastenmielistä. Virkkuukoukku ja puikot on niin helppo ottaa käteen, mutta ompelukone pitää hakea ensin kaapista, viritellä johdot ja langat ja leikata kankaat jne. Ihan liikaa etukäteisvalmisteluja ja lisäksi onnistun turhan usein ommellessani saamaan kankaan jumiin ja neulan katki. Ei riitä kärsivällisyys tapella temppuilevan koneen kanssa. Koukku ja puikot kun tottelevat minua aina. 

No, viimein sain kuitenkin aikaiseksi ottaa koneen esiin ja ommella neulatyynyn. Eipä siinä kova vaiva loppujen lopuksi ollut. Kankaaksi valitsin kukallista Tildaa. Tein tyynystä sydämen muotoisen ja ompelin siihen vielä kuminauhan, jonka päällystin samalla kankaalla. Nyt neulatyynyn saa vasempaan ranteeseen kiinni ja ompelun pitäisi sujua ongelmitta, ainakin toivoa sopii. :)


Virkkasin myös jokin aika sitten valkoisesta trikookuteesta suorakaiteen muotoisen korin. Malli on omasta päästä. Koriin sain kivasti talteen pienet kangaspalat ja pitsit. Kude oli hyvin epätasaista, välillä paksua ja välillä ohutta, mikä näkyy työn laadussa.  Ei ole ihan symmetrinen, ei, mutta saa kelvata, kun en ole laittamassa sitä mihinkään näkyvälle paikalle.


Viikonloppu taas ja mukavan lämmintä ilmaa luvattu! Me suuntaamme jälleen huomenna taloamme purkamaan. Hassua sanoa noin, kun yleensä mennään taloa rakentamaan eikä purkamaan. Purkuaiheista postausta onkin luvassa lähiaikoina. Nyt suuntaan takapihalle lueskelemaan, kun poika nukkuu päiväunia. Nautitaan auringosta ja lämmöstä, ensi viikolla taitaa taas viiletä!

2 kommenttia:

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...