sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kuisti ja ensimmäiset ikkunat

Talollakin on taas saatu jotakin näkyvää aikaiseksi. Viime 
lauantaina isäni oli auttamassa kuistin laudoituksessa, ja 
eilen mies laittoi veljensä kanssa kuistin ikkunat paikoilleen. 
Näyttää minusta tosi hyvältä! Nuo Sydänpuun ikkunat 
ovat niin kauniit, ja kaari-ikkuna kruunaa koko kuistin! <3


Kuisti on maalattu Uulan italianpunaisella keittomaalilla. Koko 
talo on tarkoitus maalata ensi kesänä, ja mies meinaa tuolloin 
keittää punamultamaalin itse. Itsekin olen jo tottunut tuohon 
punaiseen, vaikka olen aina haaveillut asuvani valkoisessa talossa. :)


Seuraavaksi täytyisi laittaa talon muut ikkunat 
paikoilleen. Routasuojaus pitäisi myös tehdä pikaisesti, 
kun yöpakkasiakin on jo luvattu. Tämän jälkeen olisi vielä 
ikkunoiden vuorilautojen sekä nurkkakoteloiden teko 
ennen kuin päästään kunnolla siirtymään sisähommiin.
 


Tällaisia sunnuntaipäivän kuulumisia tällä kertaa!

31 kommenttia:

 1. Aivan IHANA tuo kuisti, oih! Nuo ikkunat, punamulta, kivijalka.. oih ja voih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Ihan noita samoja juttuja itsekin ihastelen :)

   Poista
 2. Miten kaunis kuisti teille tuleekaan! Ja todellakin tuo oven yläpuolella oleva ikkuna kruunaa koko ihanuuden :)

  VastaaPoista
 3. Wau..kyllä teidän talosta tulee kerrassaan kadehdittavan upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molly! Tässä raksa-ajassa ei ainakaan ole mitään kadehtimista...Reilu 4kk raksaleskeyttä takana ja ja ehkä vielä vuosi jäljellä :P

   Poista
 4. Hui! Niin se vaan valmistuu pikkuhiljaa :) voi miten kiva!

  VastaaPoista
 5. Erittäin hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
 6. Talosta tulee kyllä todella upea, tai komia kai pitäisi sanoa, kun pohjalaistaloosta puhutaan;) Kaunis on tuo kaari-ikkuna ja onneksi olette laittaneet korkean kivijalan - on korkeassa talossa ehdottomasti paikallaan. Voimia myös raksalesken arkeen: jos molemmat jaksaa kiittää ja kehua toistaan päivittäin eikä sorruta kisaamaan siitä, kummalla on rankempaa, niin kyllä siitä selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voimia tosiaan tarvitaan! Hyvä tuo sinun neuvosi. Liian helposti tulee välillä voivoteltua, kuinka rankka päivä itsellä on ollut, vaikka toisella on ollut varmasti ainakin yhtä raskasta. Yhteistä unelmaahan tässä ollaan toteuttamassa ja yhdessä siitä selvitään :)

   Poista
 7. Mahtava kuisti, ihan täydellinen! Meillä kuisti tulee okrankeltasena ja tupa punasena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teea! Meilläkin mies mietti tuota okrankeltaista kuistin väriksi, mutta itsellä oli jo totuttautumista tuohon punaiseen, niin en halunnut enää keltaista siihen lisätä. :)

   Poista
 8. Joo kyllä tuon teidän talon vaan kuuluu olla punamullan punainen.. valkoinen on kiva jossain talossa mut tuo vaatii väriä! Tykkään siitä keltamullasta kans, mut se on jotenki parhaimmillaan yksikerroksisissa vanhoissa taloissa mun silmään, tiedä sitten miksi.. mut punainen on komia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tuo punalmulta tosiaan komia, ei siitä mihinkään pääse! :)

   Poista
 9. Näyttää kauniilta, ja ikkunat ihan sellaiset kuin kuuluukin! Mitenhän jaksan enää odotella meidän ikkunoita... laitathan paljon lähikuvia teidän ikkunoistanne, niin menee mun odotusaika mukavammin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää kannattaa odottaa :) Itsekään en ole vielä nähnyt noita ikkunoita paikallaan muuta kuin kuvista. Mies tietenkin ennätti laittamaan ikkunoihin muovit takaisin päälle, kun vuorilautoja ei ehditä vielä laittamaan. Lähikuvia olisi kyllä ollut mukava laittaa, mutta niitä ei nyt ole, kun en itse ollut kuvailemassa. :)

   Poista
 10. Todella hyvältä näyttää! Voimia raksa-arkeen! Just juteltiin yhden kaverin kanssa yksi päivä, että ikkunoista näkee mihin aikaan talot on tehty, joten teidänkin perinteikkyys kyllä tulee hienosti ilmi juuri näiden ikkunoiden kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä meidän talo tosiaan vähän nololta näyttäisi, jos siinä olisi aivan nykyaikaset ikkunat.

   Poista
 11. siis aivan älyttömän hieno!! meillä aikomus tehdä tähän vanhaan taloon uusi kuisti ja ollaan mietitty sen mallia, miten sais tehtyä vanhan tyylisen.. tämä täytyy näyttää miehelle nyt.. :) meille kuisti tulee vain keltaisena ehkä, semmoinen okrankeltanen vai mikä se nyt onkaan. talo on punamulta.(tällähetkelläkin vanha kuisti erivärinen mitä talo) tuleeko tuo kuisti teillä olemaan lämmin tila?
  olen miehelle sanonut, että haluaisin kuistiin sitten ikkunat nuin, että ne olisi ulkovuoren kans samassa tasossa, mutta se on jotenki perustellut sen, että ei voi laittaa, koska tekee lämpimän kuistin.. en oikeen ymmärrä mikä siinä sitten oli..
  saanko kysyä nuista ikkunoista, onko ne suhteessa kovastikkin kalliimmat, mitä esim.tiivin tms. firman ikkunat? vai kysysittekö tarjousta muualta? meillä olisi koko taloon nimittäin ikkuinoidenkin uusiminen edessä, ja nui ois ihan täydelliset... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meidän kuistista tulee lämmin. Koko taloon tulee ikkunat perinteiseen tapaan ulkovuoren kanssa samalle tasolle. Mieheni mukaan tässä ei ole mitään ongelmaa eli koita vain saada näkemyksesi läpi! On paljon kauniimman näköinen, kun ikkunat eivät ole syvennyksessä :)
   Hintakysymykseen on vaikea vastata, kun kysyimme tarjouksia vain perinneikkunoita valmistavilta firmoilta. Eiväthän nuo nyt varmaan mistään halvimmasta päästä ole, mutta todella laadukkaat! :)

   Poista
  2. ok, kiitos paljon, täytyypä sanoa miehelle nuista ikkunoista vielä. kuvianne ihastelimme illalla ja mieskin kyllä innostui ja tykkäsi! :)
   täytyy alkaa ottamaan hinnoista selvää, itsekkin haluaisin ns. perinneikkunat, enkä mitään uudenaikaisia alumiinirunkoisia...

   Poista
 12. Oi miten upealta näyttää!! Ikkunat ovat aivan hurmaavat <3
  Voimia raksa-arkeen!
  t.Taina

  VastaaPoista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...