tiistai 26. elokuuta 2014

Sananen bloggaamisesta

  Ajattelin vaihteeksi kirjoittaa vähän bloggaamisesta. Heti alkuun täytyy sanoa, että olen tosi iloinen teistä lukijoista! Sitä tulee aivan liian harvoin sanottua. Kirjautuneiden lukijoiden lisäksi täällä käy päivittäin hurjan paljon myös muita uskollisia blogini seuraajia. Tosi mukava, kun jätätte käynneistänne viestejä! Ne ilahduttavat aina ja merkitsevät minulle suunnattoman paljon! <3

Vanha kukkakuva kiitokseksi lukijoille! <3

Olen ollut tosi huono pyytämään teiltä lukijoilta palautetta tai postausehdotuksia. Itseasiassa en ole tainnut sitä koskaan tehdä. Jotenkin olen halunnut pitää tämän bloggaamisen kivana, mieluisana harrastuksena ja olen ehkä pelännyt, että ehdotatte jotain tosi haastavia postausaiheita, joiden toteuttaminen veisi liikaa aikaa, tai jotka eivät tunnu ollenkaan omalta. Kuulostaa aika hölmöltä, tiedän. Mikäs pakko minun olisi jokaista ehdotusta toteuttaa, jos en niitä koe omakseni. Varmasti te lukijat sen ymmärtäisitte.

 Tiedän, että osa lukee blogistani lähinnä rakennusaiheiset jutut ja toiset pitävät käsitöistäni. Nämä ovatkin kaksi suosituinta aihetta, joiden kautta blogiini tullaan. Tiedän myös, että toiset toivoisivat enemmän sisustuskuvia ja mielelläni niitä tänne laittaisinkin. Tämän hetkinen kotimme ei anna oikein kauniita puitteita sisustuskuvaukselle, mutta on sanomattakin selvää, että kunhan pääsemme muuttamaan uuteen kotiin, niin sisustuskuvia on varmasti tulossa lisää. Voin myös kuvitella, että kaikki eivät jaksaisi katsella lukuisia söpöstelykuvia lapsistamme varsinkaan jos lastenvaatteet eivät kiinnostaa itseä pätkän vertaa. Suloiset lastenvaatteet (ja lapset <3) ovat kuitenkin itselle yksi pieni arjen piristys ja niitäkin haluan tänne aina välillä kuvata.


Itse tykkään blogeista, joissa käsitellään monipuolisesti eri aiheita. Pelkät kauniit sisustuskuvat tai pelkät ruoka ja -leivontaohjeet eivät jaksa loputtomiin kiinnostaa -  ainakaan minua. Kaipaan vaihtelua ja sitä haluan tarjota myös omassa blogissani. Toivonkin, että mahdollisimman moni voisi viihtyä blogissani, vaikka ihan jokainen postaus ei liittyisikään juuri niihin omiin kiinnostuksen kohteisiin.Mietin, että vaikka blogini pyörii lähinnä rakentamisen, käsitöiden, perhe-elämän, sisustuksen ja satunnaisten leivonnaisten ympärillä, voisi sitä aina välillä piristää jollakin vähän erilaisella aiheella. Muutama teistä onkin kiitellyt, jos olen joskus uskaltautunut ulos mukavuusvyöhykkeeltäni ja esim. kuvannut jotakin omaa asuani. 

Kesällä eksyin yhden kerran juoksulenkille ja tuon voimaannuttavan kuuden (!) kilometrin juoksulenkin (!) aikana "kirjoitin" päässäni postauksen aiheesta "liikunta, ruokavalio ja hyvinvointi". :D Jos joku ei ymmärtänyt noiden huutomerkkien merkitystä, niin kerrottakoon, että  tämä oli noin kahteen vuoteen ensimmäinen lenkki ilman lastenvaunuja ja moneen vuoteen ylipäätään ensimmäinen juoksulenkki. Tämä selventäköön hieman asiaa. Hämmentävää oli se, että jaksoin juosta hölkätä koko matkan ja vieläpä nautin siitä! Tuota postausta en kuitenkaan koskaan kirjoittanut ylös julkaisua varten, ja lenkkikin jäi sitten kesän ainoaksi. :D Enpä tiedä, kiinnostaisiko ketään muutenkaan lukea juttujani ylitsepääsemättömästä sokeriaddiktiostani, keskimäärin viisi kertaa vuodessa tapahtuvista urheilusuorituksistani tai vuosikausia jatkuneesta epätoivoisesta yrityksestäni päästä eroon muutamasta ylimääräisestä kilosta. ;)


Muutaman kerran on käynyt mielessä myös blogin lopettaminen, mutta se ajatus on mennyt aika nopeasti ohi. Viehän tämä blogin pitäminen aika paljon aikaa; ainakaan minulta eivät postaukset synny ihan tuosta noin vain. Välillä tuntuu, että vaikka postauksen kuvat ovat jo valmiina, niin tekstiä ei tunnu syntyvän sitten millään. Tai sitten tekstikin on jo lähes valmiina, mutta juuri oikeita sanamuotoja ei löydy. Monissa asioissa olen suurpiirteinen, mutta tekstiä saatan väännellä ja käännellä joskus vaikka kuinka kauan, että saan sen juuri mieleisekseni. Tämä blogin pitäminen on antanut minulle kuitenkin tosi paljon, ja haikealta tuntuisi lopettaa. Enköhän siis jatka niin kauan, kuin hyvältä tuntuu ja postausaiheita (ja lukijoita) riittää. :)
 
Haluan myös pahoitella sitä, että blogini kuvien laatu ei ole mikään mahtava. Kameran pitäisi olla ihan ok, mutta en vain yksinkertaisesti ole tutustunut kameran ohjekirjaan saati käynyt minkäänlaista valokuvauskurssia ikinä. Puhumattakaan kuvien muokkaustaidoistani. Bannerinkin voisi kai joskus vaihtaa ja muuttaa muutenkin blogin ulkoasua, mutta jotenkin sellaiseen ei ole aika riittänyt. Ehkäpä taas joskus!

Nytpä annankin oikein virallisesti luvan antaa palautetta tai postausehdotuksia joko kommentoimalla postauksia tai sähköpostiini vaniljanvalkoista@gmail.com. :) En voi luvata, että toteuttaisin kaikki ehdotukset, tai että postaisin tästä eteenpäin pelkkiä päivänasu-kuvia, jos joku sellaista ehdottaa, mutta kannattaa yrittää. :D


31 kommenttia:

 1. Luen mutta liian harvoin kommentoin. Ihanan jotenkin nöyrä ja sympaattinen teksti, juuri se kolahtaa sinun blogissa, aitous. <3

  Blogin pitäminen on välillä vaikeaa. Jos joskus liikaa avautuu, ainakin itselleni tulee bloggauksen jälkeinen "krapula" suoranainen pelko miten lukijat tähän suhtautuu. Ja muutenkin välillä blogin suhteen tunnen suurta riemua ja välllä itsetunto latistaa, että mitä oikein kuvittelen itsestäni. Omalla lailla on pelottavaa laitaa itseään julkisesti likoon. Kun vain pitää oman linjansa niin hyvä tulee, aitous on tärkeää ja raikasta tässä blogimaailmassa. Älä vaan lopeta, sinulla on ihana ja kaunis blogi.

  Oli niin ihana postaus, sen vain halusin sanoa.

  Lämpimin terkuin Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi Tiia! <3 Itsekin usein mietin postauksen julkaistuani, että mitäköhän sitä taas tuli julkisesti sanottua. Välillä taas tajuan poistaa joitakin kohtia tekstistä jo ennen julkaisua :D Mukava kuulla, että blogini tuntuu aidolta. Tarkoitus onkin, että blogi antaisi aidon ja rehellisen kuvan elämästämme, joka ei aina ole kovin hehkeää ja ihanaa, mutta on silti täynnä pieniä, ihania hetkiä ja asioita :)

   Poista
 2. Ihania ajatuksia bloggaamisesta ja sen merkityksestä. Monet ajatuksesi kuulostivat hyvin tutuilta :) Onhan tämä blogimaailma niin kovin julkinen, että pakosta sitä välillä miettii, että mitä sivuille laittaa. Mutta ihanat lukijat ja mukavat / positiiviset kommentit ovat tämän jutun suola :) Sinulla on kaunis blogi ja mukavia postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Välillä tosiaan voisi vähän vähemmänkin avautua ja johonkinhan se raja on vedettävä, että mitä kaikkea täällä haluaa elämästään kertoa. Ilman lukijoiden kommentteja tämä tuntuisi tosiaan aika yksinäiseltä juttelulta. :)

   Poista
 3. En voi kuin kompata sinua ja jo yllä kommentoineita! Itsekin bloggaajan olen pyöritellyt juurikin noita samaisia asioita mielessäni ja pohtinut koko homman merkitystä. Usein tuntuu, että mitä enemmän ajattelee, sitä pahempi olo tulee ja tuntuu että juuri ne omat jutut ovat päivä päivältä "huonompia" ja kaikki postaukset ovat kiven alla ja silti niistä tulee jotenkin epävarma olo. Kuitenkin olen aina tullut siihen tulokseen, että vaikka blogia lukee satoja muita ihmisiä, on se ennen kaikkea juuri sinua varten ja sinä päätät mitä blogiisi kirjoitat, se on sitten lukijoiden valinta lukeakko vai ei. Liikaa ei pidä yrittää miellyttää lukijakuntaakaan jos ei se tunnu omalta.
  Ja mitä tuohon aikaan tulee, olen itsekin monesti miettinyt, että tässä koneen äärellä tulee toisina päivinä helposti istuttua tunti jos toinenkin, mutta pitää ajatella se harrastuksena ihan kuten mikä tahansa muukin harrastus, siinä missä juoksulenkin tekemiseen menee tunti, menee myös postauksen kirjoittamiseen eikä siitä pidä "pahastua" vaan asennoitua siihen oikein. :)

  Sinulla on ihana ja kaunis blogi ja olen varma että lukijatkin viihtyvät kun vain kirjoitat niistä asioista mitkä sinulle on tärkeitä, etkä yritä liiaksi miellyttää meitä lukijoita ;)

  Ihania syksyntuoksuisia päiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari sanoistasi! <3 Tuo on varmasti aivan totta, ettei liikaa pidä yrittää miellyttää kaikkia. Mahdotontahan se olisikin jokaista miellyttää ja pakkohan ei ole mitään blogia lukea, jos ei kiinnosta. Aikaahan tähän harrastukseen menee paljon ja varmasti ainakin itselle se juoksulenkki tekisi välillä hyvää tämän koneella istumisen sijaan. :D Ihanaa syksyä myös sinne!

   Poista
 4. Tämmöisenä mitähän Marian perheelle kuuluu- lukijana ainakin lastenkin kuulumisista kertovat postaukset ovat kovassa huudossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, jos lastenkin kuulumiset kiinnostavat. Täytyisikin taas pitkästä aikaa kertoa vähän tarkemminkin esim. tyttösen taidoista :)

   Poista
 5. Paljon löysin minäkin "omia" mietteitä tekstistäsi! Yllä olevat kommentitkin ovat niin kattavia ja voisin nekin allekirjoittaa, jotenka taidan vain (tällä kertaa tylsästi) todeta, että blogisi on tosi ihana <3 Jatka samaan tahtiin ja postaa sellaisista aiheista jotka tuntuvat omilta. Ja kiva vaan, että täältä löytyy monia eri aiheita, se tekee blogistasi raikkaan!

  ps. Tässä pohdin, että viittinkö kysyä sulta apua, että miten saan omaan blogiini tuon "you might also like-ikkunat"? Innostuin vähän uudistamaan blogini ulkonäköä ja oon yrittänyt itsellekin laittaa noita ikkunoita tekstien alle, mutta joku mättää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Mukava kuulla, että blogini miellyttää tällaisenaan. Näin se on eniten minun näköinen ja kiva kuulla, ettei sitä kauheasti tarvitse lähteä muuttamaan. Pientä hienosäätöähän voi aina tehdä. :)
   Tiedätkös, mielelläni auttaisin tuossa "you might also like -asiassa", mutta minulla ei ole nyt hajuakaan, kuinka olen nuo ikkunat joskus saanut tuonne. Yritin asiaa äsken googlettaakin ja en kyllä tajua, miten olen ne osannut laittaa. Varmaan mies on auttanut tai jotain, kun nyt en ainakaan osaisi niitä uudestaan laittaa edes ohjeiden kanssa :D. Toivottavasti saat muualta parempia neuvoja tai hoksaat itse, kuinka se tapahtuu! :)

   Poista
  2. Itse löysin helpot ohjeet täältä! Kannattaa käydä katsomassa. En ole mikään nero näissä tietokonejutuissa, mutta tällä ohjeella sain lisättyä omaan blogiini tuon widgetin! http://www.pinkbubble.fi/2013/06/koukuta-lukijat-nain-tarjoat-lisaa.html

   Poista
  3. Kiitos Hanna neuvosta! Tuo pinkbubble kuulostaa niin tutulta, että olen tainnut tuolta samasta paikasta itsekin ohjeet joskus lukea :)

   Poista
  4. Suuret kiitokset teille Maria ja Hanna! Pitääkin käydä tsekkaamassa tuo pinkbubble.... Oon yrittänyt veivata ja pyöritellä noita ikkunoita itelle, jospa nyt onnistuisin :)

   Poista
 6. Minusta blogisi on mielenkiintoinen juuri näin! Kiitos, että saadaan seurata tätä! :)

  VastaaPoista
 7. Niin tuttuja ajatuksia!!<3 Bloggaamiben on kait niinkuin vuoristorataa, välillä innostaa ja onnistaa, välillä ei. :D Pyrin itsekin pitämäänblogiani monipuolisena. :) kaunis ja ihana blogi sulla..<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saikku! Välillä tosiaan tuntuu, ettei jaksaisi enää yhtään postausta väsätä, mutta sitten tulee taas joku uusi innostus! Ja hyvä niin. Eipä tätä harrastusta ilmankaan osaisi olla :)

   Poista
 8. Tykkään blogista, joka on omansa näköinen ja kuuloinen. Fiilikseni kulminoituvat usein ulkonäköön, ja täällä se miellyttää: tämä on vaaleanpunaisessa ja pitsisydänkuosissaan mukavan lämmin paikka. Kuvat on kivoja ja romanttinen tunnelma iskee, vaikken omassa blogissani (tai kodissa) sellaista tunnelmaa itse osaakaan rakentaa. Rakennuspuuhaanne on ollut kiva seurata. Kiva blogi, jatka samaan malliin! :)

  Ja käytänpä tässä kommentoidessani samalla tilaisuuden hyödykseni: Mun luona voi osallistua pieneen arvontaan, vink vink. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Heidi! Mukava, jos blogini tunnelma iskee :)

   Poista
 9. Ihana teksti ja paljon asiaa! Vaikea kuvitella että sun olisi vaikea kirjoittaa tekstiä, hyvinhän sitä tulee :) Itse huomaan että tekstin kirjoitus pienen lapsen äitinä on juuri se vaikein osuus, joskus tekis mieli laittaa vaan kuvat...niihinkin on kulunut hurjasti aikaa, ensin kuvaus ja sitten muokkaus jne... joskus (melkein aina) huonosti nukutun yön jälkeen aivot ei vaan tuota tekstiä ja siinä sitten istua nökötän koneen äärellä ja mietin että mitä järkeä tässäkin on, heh! Eniten sitä miettii sitä, että kuinka paljon haluaa oikeasti muille jakaa... Ja on varmasti aivan normia miettiä välillä lopettamista. Niin kauan tehdään, kuin hyvältä tuntuu ja siten, miten itse haluaa! Joskus on hyvä pysähtyä miettimään, kirjoitanko minä blogia vai blogi minua? Niin kauan kun itse pysyy blogin yläpuolella niin kaikki hyvin <3 P.s Blogisi on just hyvä näin, niillä postauksilla joita sinä haluat tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira! <3 No joo, välillä tekstiä syntyy aika nopeasti ja kivuttomasti, niin kuin nyt tämän postauksen kohdalla. Tarkoitus oli postata virkatuista pannunalusista, mutta sitten rupesikin syntymään tekstiä bloggauksesta. Pannunlapuista sitten myöhemmin. :) Välillä voisi vallan hyvin postata pelkkiä kuvia ja vain muutaman sanan. Vaihtelu virkistää! :)

   Poista
 10. Blogisi on ihana juuri tälläisenään. <3 Ajatukset tuntuvat tutuilta, vaikka itse en ole blogia vielä kovin kauaa pitänytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Näköjään lähes kaikilla blogin pitäjillä on samanlaisia ajatuksia ja mietteitä aina välillä. Varmasti tekee hyvää välillä pohtia näitä asioita ja löytää taas se uusi innostus ja suunta omalle blogille :)

   Poista
 11. kiemuraista blogipolkua pitkin löysin tänne Kannelin blogin kautta, ihana blogi! älä nyt vain lopeta kun juuri löysin tämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä tätä lopettaa osaisi, kun tästä loppujen lopuksi saa itse niin paljon. :)

   Poista
 12. Hyvä on! Ahkerasti tulee luettua, mutta ei niin kovin usein tule kommentoitua, kun ei oikein keksi mitä sanoisi! On kiva kuulla näin etänä teidän kuulumisia ja seurailla talon valmistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M! Mukava näin blogin kautta välittää meidän kuulumisia kaikille ystäville ja sukulaisille, joita ei niin usein näe. :)

   Poista
 13. Mikä ihana teksti, ihana Maria!!
  Mä tykkään myös monipuolisuudesta ja yllätyksellisyydestä. Jos mä alkaisin toivoa kakkureseptejä lisää, niin miksi mä niin tekisin, mä voisin etsiä ne muualta jos kerran tarve olisi. Eli bloggaa siitä, mitä mieleen juolahtaa! Tää blogi on kokonaisuus sua kiinnostavista asioita, ei me olla mitään maksavia asiakkaita jotka sais motkottaa mistään. Kiitos kun meille tarjoat ilmaiseksi luettavaa ja katseltavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Taina! :) Mitäköhän hurjia yllätyksiä sitä tänne keksisikään! :D Nähdään huomenna!

   Poista
 14. Tutun kuuloisia ajatuksia! On tämä bloggaaminen sellasta vuoristorataa, että kaikenlaiset tuntemukset mahtuu mukaan :D Mulla taas on ongelmana että meinaa sitä juttua tulla vähän liikaakin. Haluaisin osata kirjoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi ja sitten vain kuvia. Aina päätänkin tehä niin, mutta ei, en vaan osaa. Aina on pakko jaaritella ja kertoa niistä kuvista :D Mutta oon yrittänyt ajatella, että se vaan on mun tyyli. Jos ei joku halua lukea, niin voi valita vain kuvien kattomisen. Tai sitten olla lukematta koko blogia :D Bloggaaja saa ite päättää mitä blogiinsa laittaa, ja niin voi lukijatkin päättää ite mitä niistä haluaa lukea :)
  Sulla on ihana blogi just tämmösenään! Minäkin tykkään että on erilaisia postauksia, ja kaikki kyllä luen mielellään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos T! :) Kaikilla blogeilla on tosiaan oma tyylinsä. Toisten tyyli on paljon kuvia ja vähemmän tekstiä ja toisilla taas toisin päin. Varmasti jokainen löytää oman tyylinsä blogin kirjoittamisessa, eikä tarvitse yrittää mukautua johonkin tiettyyn muottiin. Juuri näin, jos ei joku blogi kiinnosta, niin mikään pakko ei ole sitä lukea :)

   Poista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...