torstai 5. helmikuuta 2015

Runebergin päivänä

Meillä oli oikein mukava Runebergin päivän aamu, kun saimme mammaystäviä lapsineen meille kahvittelemaan, leikkimään ja jutustelemaan syntyjä syviä. On se vain mukava saada ystäviä kylään! Silloin on myös hyvä syy leipoa jotakin hyvää ja pakottaa itsensä siivoamaan kotia siistimpään kuosiin. Vaikka eipä meillä ole ennenkään kyllä leipomiseen mitään syitä kaivattu. Runebergin torttujakin leivoin nyt jo kolmannen kerran tänä vuonna. :D Siivouksesta, lähinnä siitä imuroinnista, sen sijaan yritän laistaa vähän liiankin usein. Milloinkahan siitä oppisi edes vähän tykkäämään? Hyväksi havaittu torttujen ohje löytyy blogistani täältä (klik).  



Suolaiseksi tein mehevää tonnikalapiirakkaa, jota en ole taas hetkeen tehnytkään. Samalla helpolla ohjeella olen leiponut myös kinkkupiirakkaa vähän vain täyteaineita vaihdellen. Piirakan pohjan salaisuus on kermaviilissä. Siinä ei siis ole ollenkaan voita. Oikeaa terveysherkkua siis! ;) Piirakasta en ehtinyt ottaa kuvaa ennen kuin vasta kahvittelun jälkeen, mutta eipä sen ulkonäössä mitään ihmeellistä olekaan. Maku sen sijaan on oikein maukas!


 
Mehevä piirakka

Pohja:
1prk (200g) kermaviiliä
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Täyte:
180-200g (1prk) maustettua tuorejuustoa esim. Viola
0,5dl kermaa
3 kananmunaa 
150g juustoraastetta
Purkki tonnikalaa/kinkkusuikaleita/paistettua kanaa tms.
Maun mukaan tomaattia, ananasta, paprikaa, mausteita

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään (leivinjauhe aina ensin jauhojen sekaan) ja levitä taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin ja levitä pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 40minuuttia. Laita paiston loppuvaiheessa leivinpaperi piirakan päälle, jos pinta tummuu liikaa. 


Kinkkupiirakan täytteeseen olen usein laittanut pippurituorejuustoa ja ananasta. Tonnikalaversioon taas aurinkokuivatun tomaatin makuista tuorejuustoa. Täytteeseen voi hyvin käyttää omaa mielikuvitustaan ja heittää sekaan sellaisia makuja, jotka ovat itselle mieluisia.
 

Nyt toivottelen teille oikein maukasta ja mukavaa Runeberginpäivää!


4 kommenttia:

  1. Nam mitä herkkuja :) tuo piirakkaresepti pitää kyllä ottaa itselle ylös, näyttää niin herkulta! Tervetuloa vierailulle blogiini 😊 niin ja onnea uudesta tulokkaasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne! Pistäydyinkin jo kauniissa blogissasi ja tarkoitus on ollut tulla uudemman kerran ajan kanssa kommentoimaan ja liittymään lukijaksi :)

      Poista
  2. Herkullista! Meillä ei vatsataudin vuoksi runebergintorttuja leivottu, mutta voihan niitä leipoa milloin vain! :) Suolainen piirakka kuulostaa oikein hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti vatsatauti on siellä jo selätetty! Näitä herkkuja voi tosiaan leipoa pitkin vuotta, jos mieli tekee! :)

      Poista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...