torstai 25. helmikuuta 2016

Vihdoinkin, tupa lämpimänä

Viime viikolla saimme viimein maalämpöpumpun paikoilleen ja päälle. Ei taida olla kovin tavallista, että rakentamisen aloittamisesta kestää lähes kolme vuotta siihen, kun lämmöt saadaan päälle, mutta näin meillä. :D Onhan talossa tosin ollut jo monta kuukautta lämmintä sähköpuhaltimien avulla, mutta nyt vasta saimme maalämpöpumpun ja näin myös lattialämmityksen päälle.

  Jos joku uudempi lukija ihmettelee tätä meidän hidasta tahtia, niin kerrottakoon, että meillä ei ole ollut palkattuja rakennusmiehiä apuna, kuin ihan alussa. Hirsikehikon pystytyksen ja peltikaton teon jälkeen on mies rakentanut taloamme oman työnsä ohessa lähes jokaisena arki-iltana iltana sekä lauantaisin. Hänellä ei ole minkäänlaista rakennusalan koulutusta, joten taloa on rakennettu kohta kolme vuotta periaatteella "hiljaa hyvää tulee". Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella ja toivon, että nämä loput alakerran sisätyöt saadaan kesään mennessä valmiiksi. 


Alusta asti oli selvää, että talomme lämmönlähteenä tulee olemaan maalämpö ja lämmönjakona vesikiertoinen lattialämmitys. Lattialämmitys toimii vallan hyvin myös lankkulattian kanssa, kunhan lankun paksuus on enintään 30mm. Maalämpöpumpun merkiksi valitsimme Niben. Pumpun vieressä on puskurivaraaja.Olisimme halunneet laittaa maalämpöpumpun ulkorakennukseen, mutta kun sellaista ei vielä ole, niin paikaksi valikoitui kodinhoitohuoneen nurkka. Nuo hökötykset eivät kuitenkaan onneksi jää näkyviin, sillä mies tekee niiden ympärille kaapin samasta helmipaneelista kuin muutkin kodinhoitohuoneen kaapit ja kalusteet.

On kyllä mukava, kun talossa on nyt tasainen lämpötila koko alakerrassa. Yksi tärkeä etappi on taas saavutettu!


*Yhteistyöpostaus*


4 kommenttia:

 1. Onnea lämmöstä :). Meillä on myös maalämpö ja valittamista ei kyllä ole. Meillä edetään myös hitaasti ja mielestäni se on paras vaihtoehto. Olisi tullut tehtyä paljon vääriä valintoja jos hosumalla tehdään. Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! :) Tuo on kyllä aivan totta! Välillä mietin, että jos olisimme päässeet muuttamaan vaikka jo pari vuotta sitten, niin meillä ei olisi talossa paljon muita värejä kuin valkoista ja harmaata. Ja sekös olisi kamalaa! Nyt meille on tulossa tapetteihin ja muuallekin monia sellaisia värejä, joita en olisi aiemmin uskaltanut käyttää!

   Poista
 2. Hienoa! :) Niin se on, että hiljaa hyvä tulee! :)

  VastaaPoista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...