sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Uniikki liesikupu ja keittiön koivutasot

Heippa! Keittiökuvia olisi jälleen tarjolla! :) Mies on ahertanut tapansa mukaan pitkään ja hartaasti erään hyvin haastavan jutun, nimittäin liesikuvun, kanssa. Päätimme jo monta vuotta sitten keittiötä suunnitellessamme, että hella ja uuni tulevat saarekkeeseen, emmekä sen enempää tuolloin miettineet, mistä löydämme sopivan, kattoon kiinnitettävän, liesikuvun. Ajan mittaan kävi selväksi, että emme tule löytämään talon tyyliin sopivaa valmista liesikupua. Kauppojen valikoimista kun tuntuu löytyvän vain moderneja, teräksisiä, liesituulettimia. Me emme ole oikein innostuneita sekoittamaan modernia ja vanhaa tyyliä keskenään, joten piti keksiä jokin muu ratkaisu. Päädyimme ostamaan Ikeasta integroitavan liesituulettimen, johon mies teki puisen kotelon. Profiililistaan käytettiin meidän ikkunoiden ulkolistojen jämäpalat. Liesikupu oli todella kovatöinen ja monta kertaa mietimme, että tuleekohan siitä ollenkaan sellainen, kuin ajattelimme. Ajattelin jo, että kuvusta tulee aivan kömpelön ja oudon näköinen härveli, joka pilaa koko kauniin keittiön. Nyt kupu on maalia vaille valmis ja olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Emmepä olisi näin hienoa ja talomme tyyliin sopivaa liesikupua kaupasta löytäneet. On tuo mies vain taitava! <3 
Tänään mies haki myös keittiön tasot luottohöyläriltä. Tasot eivät ole vielä kiinni ja niitä täytyy vähän sovitella paikoilleen. Pintakäsittelymenetelmä on parhaillaan mietinnässä. Liesikuvun alle tulee siis induktiotaso sekä Smegin integroitava retrouuni. Saareke on melko massiivinen (190x120), mutta se ei näytä ollenkaan liian suurelta tilavassa tupakeittiössämme.

Lämmintä heinäkuuta!

16 kommenttia:

 1. Odotan innolla keittiönne valmistumista! Kaunista jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Arvaapa vain, miten paljon minä odotan sitä! :)

   Poista
 2. Aivan ihana keittiö on teille tulossa! =)

  VastaaPoista
 3. Niin se vaan valmistuu talo siellä! Ihana juttu!! Meille tulee kaapit parin viikon päästä, aika hurjaa! Sitten voi jo alkaa tehdä valmiiksi asti vessoja ja keittiöitä, eli muutto on jo lähellä! Jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto lähestyy siellä ja täällä! Se on kyllä huippua! :)

   Poista
 4. Tuohan on aivan täydellinen, sopii ku nenä päähän teidän köökkiin! On sulla vaan näppärä mies :)
  T. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Onneksi mies on tosiaan noin näppärä, niin ei tarvinnut tässäkään tyytyä kaupan epäsopivaan ratkaisuun! :)

   Poista
 5. Moi! Mä en enää muista mistä löysin sun blogin, mutta olen viimeset päivät istunut koneella ja lukenut kaikki postaukset neljän vuoden ajalta. :) Eniten kiinnostaa raksa-aiheet, haaveilen myös omasta talosta. Ehkä vielä joskus! Ihana talo teil tulee, tosi kaunis! Tykkään että arvostatte vanhaa ja käsin tehtyä!
  terveisin uusi lukija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Helena! Onpas sinulla ollut urakkaa. :) Tervetuloa uudeksi lukijaksi! :)

   Poista
 6. Kaunis kupu! Ihanaa ,että oikea ratkaisu löytyi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Niinpä! Tähän mennessä kun ei ole tarvinnut kovin isoja kompromisseja tyyliasioissa tehdä, niin olisi se ollut vähän harmi, jos keskellä keittiötä olisi katosta roikkunut joku moderni terästuuletin! :)

   Poista
 7. Tuosta keittiöstä tulee käsittämättömän hieno kaikkine yksityiskohtineen ja tuo liesikupu on mahtava! Wau!

  VastaaPoista
 8. Mä en kestä!!!!Teijän kodista tulee niiiiiiiiin ihana!!!!

  VastaaPoista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...