sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Pääsiäisaskarteluja

Täällä on innostuttu askartelemaan vähän pääsiäisjuttuja kodin koristukseksi. Löysin kaupasta valkoisia avattavia pahvimunia ja kauniita pääsiäislautasliinoja. Kotoa löytyi monta vuotta vanha pullo Decoupage-lakkaa ja niinpä päällystimme pahvimunat söpöillä pupuilla ja keltaisilla narsisseilla. Tämä ei ollut kovin helppoa lasten kanssa, sillä ohut lautasliina meinasi repeillä, kun sitä yritti lakan kanssa muotoilla epätasaisen munan päälle. Täytyy kokeilla tehdä samoista liinoista vaikka kortteja tasaiselle pahville. Se varmasti onnistuisi lapsiltakin helpommin. Kivan näköisiä noista munistakin kuitenkin tuli. Niihin voi pääsiäispupu piilotella jotakin yllätyksiä tässä pääsiäisen alla!  
Teimme myös ihanista Tilda-kankaista ja kartongista pupuja. Poika teki sinisävyiset puput ja me tytön kanssa loput. Pupuille liimattiin vielä töpöhännät ja nyt ne koristavat meidän olohuoneen kaappia. Nuo suloiset pastellipuput näyttävät tosi kivoilta tumman kaapin kyljessä.
 Pienet tipukuvioiset munakoristeet ovat edullinen heräteostos Tokmannilta. Lapset ovat aina innoissaan, jos kaivan kaapin perukoilta jotakin uutta koristusta kotiin. Meillä oli yhtenä päivänä jotakin kränää lasten kanssa ja kaikilla hermot vähän kireällä. Muistin nuo tipukoristeet ja aloimme lasten kanssa miettiä, mihin ne laittaisimme. Johan unohtuivat kaikki erimielisyydet, kun niitä rupesimme ripustamaan paikoilleen. Pienet, kauniit, asiat tuovat iloa niin lapsille kuin äidillekin.  Talollakin on tapahtunut taas jotakin pientä, mutta aika näyttävää. Siitä ensi kerralla! :)

5 kommenttia:

 1. Kivoja pääsiäisjuttuja ootte askarrellut!
  Ja puput sopivat hyvin kaappiin koristeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Pastellin väriset puput ovat kyllä kiva piristys tummaan kaappiin!

   Poista
 2. HAH HAH HAH HAH HAAAA!

  VastaaPoista
 3. Hauskoja nuo puput. :) En ole tullut lasten kanssa kokeilleeksi decoupagetekniikkaa, vaikka lakkaa olisi kans joku vuosikausia vanha pullo kaapissa.. Se on olevinaan niin hankalaa jo ihan itsekin tehdessä että ehkäpä se siksi on kaappiin jäänytkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Oli tuo munien lakkaus kyllä vähän turhan hankalaa lapsille, mutta ajattelin silti vielä kokeilla, miten nuo kortit onnistuisivat heidän kanssaan. :)

   Poista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...