torstai 31. maaliskuuta 2016

Katto maalia vaille valmis

Talolla on menossa todella tylsä ja aikaa vievä homma eli hirsiseinien hiominen ja loppujen nurkkien tilkitseminen pellavalla. Onneksi tämä urakka on pian valmis ja sitten päästään maalailemaan. Tarkoitus oli päästä maalaamaan kattoa jo tällä viikolla, mutta mies keksi, että on fiksua laittaa kattolautojen päälle tulevat poikittaislistat (vai mitkä lie oikealta nimeltään) ensin paikoilleen. Näin niitä ei tarvitse maalata maassa ja levitellä niitä pitkin taloa kuivumaan. Myös lattiaan tulevat jalkalistat hän taitaa asentaa ennen lattian maalausta, jotta säästymme tuolta vaivalta. Ja eiköhän se kattolautojen oksalakkaus ja lattialankkujen pahimpien kolojen kittauskin on vielä tehtävä ennen pintojen käsittelyä. Huoh! Kauan odottamani maalauspuuhat siis siirtyvät edelleen. En siis odota, että pääsen itse maalaamaan, vaan että mies maalaa, ja viimein makuuhuone ja muutama muu huone on ikkunalistoja vaille aivan valmis. Mutta tuleepahan sitten kerralla valmista ja listoista korkeintaan ikkunalistat puuttuvat muutettaessa. Listathan ne yleensä jäävät roikkumaan.


Nyt tosiaan nuo kattolistat ovat paikoillaan ja muita listoja ei katonrajaan sitten tulekaan. Tästä näet, miltä katto näytti ilman listoja. Katto on nyt hieno jykevine listoineen tai pikemminkin lankkuineen.Bannerikuvankin vaihdoin taas vähän aurinkoisempaan. Tällä kertaa pääsee talon etupuolikin kuvaan.


Aurinkoisia kevätpäiviä!

9 kommenttia:

 1. Vau, tulee hieno katto! Tänään just poikien kanssa lenkkeiltiin talonne ohi ja ihailin teidän kuistia, se tosi kaunis. Meillä pitäis nuo kaiteet tehdä, teillä onnistu kyllä kaiteet hyvin. Näyttävät sellaisilta siroilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Itsekin kyllä tykkään paljon meidän kuistista ja samoin olen tyytyväinen kaiteisiin, vielä kun saataisiin tolpanhatut paikoilleen. :)

   Poista
 2. Näyttää kyllä hienolta katto! :)

  VastaaPoista
 3. Bannerkuva on upea! Kyllä sisätilatkin siitä valmistuu ja pääsette muuttamaan. Hienolta näyttää. Aila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aila kannustuksesta! Sitä tarvitaan vielä kovasti ennen kuin muutto koittaa. :)

   Poista
 4. Hei! Osaisitko sanoa, kuinka paksua tuo lankku on, mitä olette laittaneet kattoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Poikittaiset kattolankut ovat noin 42mm paksuja.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta. Olemme suunnittelemassa tuollaisten laittamista omaan kattoon.

   Poista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...