keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Pikku äiti

Meidän kolmevuotias tyttö on kova hoitamaan nukkevauvaa. Hän työntää vauvaa nukenvaunuissa, syöttää ja peittelee nukkumaan. Minun on pitänyt viimeisen puolen vuoden ajan ommella nukelle uusi peitto ja vähän vaatteita, mutta en vain ole saanut aikaiseksi ottaa ompelukonetta esiin. Tämä tuntuu olevan ainainen ongelma, vaikka tällä kertaa olin jopa leikannut tilkutkin valmiiksi ja laittanut ne nuppineuloilla kiinni toisiinsa. :D Eipä siinä sitten kauaa mennytkään, kun peitto ja tyyny olivat valmiit, ja tyttö otti ne samantien leikkeihin mukaan. Kankaat ovat iki-ihanaa Tildaa. Pojan omalle nukelle olen tehnyt joskus vastaavan tilkkupeiton mintunvihreästä kankaasta.



Olen jemmannut kaapin kätköihin tytön pieneksi jääneitä vaatteita, joihin on tullut joko isompi reikä tai pinttynyt tahra. Niitä en ole viitsinut kirpparille viedä ja niistä on näppärä ommella nukeille tai barbeille vaatteita. Barbeja tytöllä ei vielä olekaan (minun vanhat barbini odottavat kyllä jo mummulassa uutta leikkijää), mutta Kukka-vauva sai nyt uudet housut ja topin. Nämä tekeleet eivät kyllä kestä minkäänsorttista lähempää tarkastelua. Sen verran vähän olen ommellut mitään vaatteita ja minkäänlaista kaavaakaan en käyttänyt. Mutta ainakin vaatteet on helppo pukea nuken päälle, mikä oli tavoitteena, ja kankaat ovat nätit. Joku hamonen ja mekko täytyisi vielä ommella Kukan garderoobiin. :)


Vauvan nukkuessa täytyy pikku äidin vähän reuntoutua ja herkutella. Kehen lie tullut! :D Puisen teesetin tyttö sai joululahjaksi. Tuo mintunvihreä on kyllä niin nätti väri!



Postauksen innoittajana toimi tytön lisäksi mummun tuoma "Pikku äiti"-kirja. Nuo vanhemmat Tammen kultaiset kirjat ovat niin tunnelmallisia ja niissä on kauniit kuvitukset.



 
Olipas hauska tehdän pitkästä aikaa tällainen tyttömäisen pastellinen postaus! :)

 

12 kommenttia:

  1. Ihanan söpö ja tyttömäinen postaus. Muistan tuon kirjan jo omasta lapsuudesta ja omille tytöille olen lukenut sitä myös. Siinä kirjassa on näin aikuisen näkökulmasta ihanan nostalginen fiilis. Tv.Rita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita! Tuo kirja on kyllä niin ihana. Muutenkin tykkään monesti enemmän noista vanhoista lastenkirjoista, kun niissä on niin kauniit kuvitukset ja kertomukset. :)

      Poista
  2. Suloiset leikit tyttarellasi.
    Peitto ja vaatteet ovat tosi kauniit.Meillakin oli aikoinaan samanlaiset leikit.Nyt tyttarieni nukensanky taitaa olla varastossa tuleville lastenlapsille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lisay! Kiva, kun säästät nukensänkyä lastenlapsia varten! Minusta on niin mukava, kun äitini on säästänyt suuren osan meidän leluista ja kirjoista ja joitakin vaatteitakin meidän lapsia varten. :)

      Poista
  3. Ihana pikkuäiti siellä, vähän niin kuin tuossa iki-ihanassa kirjassa <3 Kivoja nukentarvikkeita oot tehnyt leikkeihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Kirja on ihana ja nukeille on kiva tehdä vaatteita tällaisen kokemattomammankin ompelijan, kun ei oo niin justiinsa tarkkaa, miltä työ näyttää. :)

      Poista
  4. Tuo tilkkupeiton ruusukangas on aivan ihanaa! Näyttää ihan samalta, mistä itse olen juuri ommellut mekkosen vauvalahjaksi. Minun kankaani tuskin oli Tildaa, kun sen olen lahjoituksena saanut tuttavalta, joka oli ne penkonut äitinsä kaapin kätköistä. Vanha kangas, mutta niin saman näköinen! :) Ihanan peiton ja nättejä vaatteita olet ommellut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Nuo Tilda-kankaat ovat kyllä ihania. Olen ostanut niitä pieninä tilkkuina joskus ison kasan. Mieluusti ostaisin muunkin merkkisiä suloisia kukkakankaita, jos samantyylisiä löytäisin, kun nuo Tildat ovat vähän hintavia.

      Poista
  5. Oi, mun tyttäreni ensimmäinen nukke oli myös Kukka nimeltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas hauska yhteensattuma! Kukka on kaunis nimi :)

      Poista
  6. Miten lapsi voi tietää mitä päiväunien aikana tapahtuu!! Apuva :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se on huomannut, kun ei enää itse ole nukkunut päiväunia hetkeen :D

      Poista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...