torstai 1. lokakuuta 2015

Välikausivermeet

Havahduin juuri siihen, että on lokakuu ja syksy jo tosi pitkällä! Vastahan oli elokuu ja kesän ensimmäiset kunnon helteet! Aika menee niin nopeasti, ettei meinaa perässä pysyä. Jouluunkin on enää alle kolme kuukautta!

Olin alkusyksystä Pomp de Lux -kutsuilla ja ostin ensimmäistä kertaa lapsille softshell-asut välikaudeksi. Aina ennen olen päätynyt ns. kuorihaalareihin tai kuoritakkiin ja -housuihin. Paljon muuta en tämän syksyn Pomp-mallistosta löytänytkään, mutta nämä softshell-kuosit olivat kyllä tosi kauniita ja juuri välikausivaatteille oli nyt tarvetta. 

 

 Tytölle valitsin vaaleanpunaisen kuviollisen softshell-haalarin ja pojalle sinisen meleeratun softshell-takin. Pojan takin kaverina on Kappahlin Proxtec-kuorihousut. 
Uudet välikausivaatteet ovat tosi kauniit ja varmasti mukavatkin. Aina ulos lähtiessä poika kysyy, että "äiti, laitanko sen pehmoisen takin?" ja on iloinen antaessani myöntävän vastauksen.

Hurjan nättejähän nämä Pomp de Luxin välikausivaatteet ovat, siitä ei pääse mihinkään! Ja hintakin on edullinen verrattuna vaikka moniin kuorivaatteisiin. Jos jotakin miinusta pitäisi mainita, niin tytön haalarin hihat ovat todella kapeat! Vaikka haalarissa on pehmeä fleecevuori sisällä, niin kylmemmillä säillä sinne täytyy toki laittaa jotakin normaalien sisävaatteiden päälle. Ohuehkon villatakin hihat sain haalarin alle jotenkuten mahtumaan, mutta esim. fleecetakki ei hihoista mahtunut ollenkaan. Pojan takin hihat ovat vähän väljemmät, eikä samaa ongelmaa ole ilmennyt. 

 

Mukava oli vaihtelun vuoksi kokeilla softshell-pukuja ja näillä pärjäämme ainakin tämän syksyn ja ensi kevään. Tyttö on nyt reilu 86cm pitkä ja koon 92 haalari mahtuu varmasti vielä ensi keväänä, mutta ei ehkä enää sen jälkeen. 110cm pitkälle pojalle otin takin koossa 116 ja hihoja joutuu vähän käärimään. Pitkäselkäisen pojan kanssa käykin usein niin, että on otetettava reilu koko, jotta paitojen ja takkien pituus riittää ja hihat ovat sitten aluksi tosi pitkät. Mutta helpompihan niitä hihoja on kääriä kuin paidan ja takin helmaa saada pidemmäksi.Tytölle tein taas pari uutta ruusukepipoa ja niistä toinen sopii aika kivasti uuden haalarin kanssa. Haalarit ovat jo noista yksivärisistä kohdista, pyllystä ja polvista, aika likaiset. Vähän jännittää, lähteekö pesussa puhtaaksi. Mutta minua eivät onneksi likatahrat haittaa lasten ulkoiluvaatteissa. Enkä jaksa kurahousujakaan aina vetää lapsille päälle, jos ei varsinainen sadekeli ole. Käyttöönhän nuo ovat tarkoitettu, joten rapa saa vähän roiskua! :)

Syksynraikasta lokakuuta!
 
 

10 kommenttia:

 1. Oih, aivan täydellinen tuo tyttöjen haalari! Ja samaa mieltä vaatteiden puhtaudesta, käyttöönhän ne on tarkoitettu ja pyykinpesukone on sitä varten että liat saahaan pois ;) Ihanaa syksyä teille ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! <3 Tytön haalari on kyllä tosi söpö!

   Poista
 2. Todella kiva puku tytölläsi. Kaunis, tykkään! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kivat ulkoiluvvaatteet. Ruusukepipo on suloinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Kyllä noissa ulkovaatteissa silmä lepää :)

   Poista
 4. Ihana tuo tytön haalari 😍 Ja voi miten pieni hän on, Mini oli jo 82,5 cm pitkä 1,5v neuvolassa nyt viimeksi, haha! Vaikka ihan keskimittainen sitten kuitenkin kun ikäisiin vertaa! Täytyy ehkä kevääksi harkita tuota soft shelliä, tämän kauden vaatteet ei enää silloin mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meidän tyttö on tosi pikkuinen, ollut aina. Paitsi syntyessään oli jopa 51cm. :)

   Poista
 5. Meillä oli keväällä tytöllä tuo haalari ja pelkällä suihkulla sai kaikki kurat lähtemään, näytti heti kuin uudelta. =) Tosin sitten meni se vetskari rikki ja haalari palautukseen. Nyt syksyn mallistossa kuulemma vetskarit ovat paremmat. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kurat lähtee pesussa! :) Ja mukava tosiaan, että nuo vetskarit on uusittu, kuulinkin, että monelta on mennyt aiemmin rikki.

   Poista

Kiitos! Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...